Problémy s trávením u kočky

Anonymní zeptal se před 10 roky

Dobrý den, pane doktore.
Děkuji za odpověď ze dne 23.2. 2015.
Kocourovi, dle očekávání doporučovaná  RECOVERY konzerva nechutnala…musela jsem mu ji podávat stříkačkou naředěnou. Zkoušela jsem i RENAL kapsičku a ještě nějakou jinou dietní konzervu od paní doktorky….nic.
 
Přetrvávají však problémy se žraním.
Vypozorovala jsem, že kocour vyloženě zvrací po granulích…byť jsem mu koupila i ND granule bez pšenice, netráví je.
Problém je, že nechce nic jiného.
 
Obvyklé krmení před nemocí bylo: ráno konzerva, přes den volně granule, večer vepřové srdce syrové…k dispozici fontánka s čerstvou vodou.
 
Po léčbě zánětu žaludku/zbytnělá střeva, ještě dobíráme ATB (2 druhy, jeden z nich je Clavaseptin, druhý nemohu přečíst, 1/4 ráno a večer u obou) žere hrozně málo. Minulý týden jsme byli na krvi – výsledky dobré – creatin fyziologický, zánět už pouze minimální.
 
Zkoušela jsem i BARF stravu (namletá vepřová srdce, kuřecí srdce, ledvinky, žloutek se škorápkou, vitamíny)….nechutnalo. Maso jsem nakonec mírně opekla, detto. Granule jsem odstavila, dávám jen syrová srdce, kapsičky.
 
Kocour přijde k misce, je vidět, že má hlad, ale žrát nebude.
 
Prosím o radu. Nevím, zda je nechutenství způsobeno léky…ale mohu nechat kocoura tak dlouho hladovět?
Mimo něj mám ještě 4 další, také dostávají stejnou stravu, bez granulí…samozřejmě, také se jim nelíbí.
MVDr. Pantůček mi doporučil vydržet a nechat je vyhladovět, prý je to kdo z koho…granulemi krmit nedoporučoval vůbec. Bojím se však o toho malého maroda….
 
Předem děkuji za odpověď a přeji pěkný den
Rstredáková

1 Odpovědi
Milan Štourač Personál odpověděl před 9 roky

Dobrý den,
případ byl uzavřen, vyšetření prokázalo FIP, majitelka se rozhodla pro euthanasii. Myslím, že tak kocourkovi pomohla nejlépe.