Opakující se průjmy

Anonymní zeptal se před 10 roky

Dobrý den, od začátku roku řeším u psa opakující se průjmy. Většinou jde o noční problém, kdy nás jednou až dvakrát týdně vzbudil a vynutil si jít na zahradu. Jednou měl problém za naší nepřítomnosti  přes den doma. Jde většinou o jednodenní záležitost, pak má několik dní zase normální pevnou stolici. Nechala jsem dělat koprologii a vyšla slabá invaze giardií, přeléčili jsme osmidenním podáváním entizolu. Od té doby byl cca čtrnáct dní klid a dnes v noci se opět dobýval ven. Podáváme probiotika a krmím přirozenou stravou. Žádné další problémy u psa nepozoruji, je aktivní a má i chuť k jídlu. Nevím, zda by to mohlo značit alergii, ale průjem byl po různých druzích masa a to ne pokaždé. Chtěla bych se zeptat, zda Vás napadá, čím by to mohlo být způsobeno, případně jaká vyšetření byste doporučil u psa udělat.
Děkuji, s pozdravem Tereza Havlíčková

1 Odpovědi
Milan Štourač Personál odpověděl před 10 roky

Dobrý den,
stolici by mohly zahustit kosti, případně psyllium, obecně vláknina. Přirozená strava je fajn, ale pro radu je to příliš obecné konstatování:)
Určitě by bylo vhodné také nechat si udělat sterilní výtěr z konečníku a kultivaci.  Cestu však vidím v úpravě krmné dávky. Znáte např. Zelený jíl?